آشنایی با مانیتور صنعتی
مانیتور صنعتی جدید ترین دستاوردی است که در فناوری صفحه های تخت ال سی دی با آن روبرو هستیم. این نمایشگرها جهت محیط های سخت افزاری طراحی شده و به تدریج جزء کالاهای اساسی در صنایع متفاوت قرار گرفته اند. در تعریف دقیق این محصول باید گفت؛ مانیتورهای صنعتی نوعی نمایشگر ویژه می باشند که برای کاربردهای خاصی طراحی و ساخته شده اند. این مانیتورها از جهت امکانات، از نقطه نظر اطمینان، سازگاری و ماندگاری بالا تفاوت فاحشی با نمایشگرهای معمولی دارند. از همین رو، در محیط های صنعتی که نیاز به فعال بودن مداوم نمایشگر ها احساس می شود، مانیتورهای صنعتی بهترین گزینه خواهند بود. البته این نکته را نیز باید اضافه کنیم؛ این نوع نمایشگرهای حرفه ای در برابر مانیتورهای شخصی نیز از قیمت بسیار بالایی برخوردارند.
کاربردهای مانیتور صنعتی
همانطور که از این متن استنباط می شود، مانیتور صنعتی نمایشگر بزرگی است که برای مصارف خاصی از آن استفاده می شود. این نمایشگر را می توان در محیط های صنعتی نصب یا از آن برای تبلیغات کالا و خدمات استفاده کرد. خوشبختانه برندهای مختلفی از این محصول در بازارهای داخلی ایران یافت می شود. از جمله برندهای معروف، نمایشگر صنعتی ال جی، سامسونگ، پاناسونیک، جی وی سی، شارپ، ان ای سی و نمایشگر صنعتی فیلیپس می باشد. این نمایشگرها در قبال نمایشگرهای خصوصی و معمولی دارای کنتراست بالایی هستند و درخشندگی بسیار با کیفیتی دارند. علاوه براین، به وسیله نرم افزارها و امکانات خاصی می توان این نوع نمایشگرها را کنترل و مدیریت کرد. همچنین ساعات مدیدی می توان از این نمایشگرها استفاده کرد و نگران خرابی و آسیب آنها نبود.
مزیت دیگر مانیتور صنعتی در بالا بودن تعداد درگاه هایی است که برای اتصال با دستگاه های مختلف در نظر گرفته شده است. این مانیتورها را می توان به هر دستگاهی که کارشان نشان دادن اطلاعات است، وصل کرد. کیفیت نمایش این اطلاعات بسیار خوب ارزیابی شده و مشکلی در وضوح تصاویر ندارد. علاوه براین تازه سازی تصاویر نیز از جمله مزایای این محصول به شمار می رود که در مقایسه با قیمت آن بسیار مطلوب و مقرون به صرفه تعریف شده است. به عبارتی روشن تر، در مانیتورهای خانگی تصویر ثابت بعد از مدتی کیفیت خود را از دست می دهند اما در نمایشگرهای صنعتی این گونه نیست. در این نوع نمایشگرها به خاطر ویژگی بارگذاری و تازه سازی تصاویر، پیکسل های مانیتور، بسیار با کیفیت خواهند بود.
خصوصیات نمایشگرهای صنعتی
در خصوص ویژگی های مانیتور صنعتی باید خاطر نشان کرد، این نوع نمایشگرها از استحکام و کیفیت خوبی برخوردار هستند. این محصولات را می توان بر روی دیوار نصب کرد یا حتی از سقف آویخت. در ادامه به برخی از مهمترین خصوصیات نمایشگرهای صنعتی به صورت فهرست وار اشاره می شود:
- مناسب برای محیط های عمومی،
- مانیتورهای صنعتی را می توان روی پایه های مخصوص خود نصب کرد،
- حمایت از درگاه های ورودی ویژه نظیر ورودی شبکه،
- امکان راه اندازی اتوماتیک درگاه های جایگزین در زمان قطعی برق یا خرابی دستگاه ،
- بهیه سازی در کیفیت تصاویر و عکس ها جهت کارخانجات و سایت های صنعتی و پزشکی،
- امکان مدیریت و تنظیم کردن آن ها به وسیله پنل ها و نرم افزارهای ویژه مدیریتی تحت شبکه،
- از بین بردن نورهای مضر برای چشم انسان،
- استفاده راحت و آسان در بازه های زمانی طولانی مدت،
- حمایت از شبکه های هوشمند و برخورداری از نرم افزارهای داخلی،
- حمایت از دستورالعمل های ارتباطی بین ابزارهایی که قابلیت جابجایی دارند. نظیر وسایل پخش تصویر و صدا،
- امکان بهره برداری به صورت همزمان با مانیتورهای دیگر برای خلق تصاویر یکپارچه و با کیفیت،
- حمایت از سنسورهای لمسی روی مانیتور جهت کاربردهای صنعتی یا تجاری،
- امکان بازنشانی دقیق و منظم رنگ ها برای کاربردهای صنعتی و مصارف پزشکی و تحقیقاتی،
- برخورداری از سیستم عامل جدید نظیر اندروید و امکان نصب و راه اندازی نرم افزارهای ویژه و تخصصی،
- برخورداری از حافظه داخلی جهت ممانعت از قطع یا مختل کردن محتوای به نمایش گذاشته شده،
- امکان کاربرد مداوم بدون خاموش شدن دستگاه.
در خرید مانیتورهای صنعتی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در خرید مانیتور صنعتی باید به این نکات توجه کرد:
- کیفیت تصویر و میزان انعطاف پذیری،
- امکان استفاده بیست و چهارساعته از دستگاه،
- برخورداری از پورت های متنوع،
- درجه حفاظت.
کیفیت تصویر و میزان انعطاف پذیری
کیفیت تصویر در مانیتور صنعتی اولین رکن انتخاب کاربر خواهد بود. صفحه نمایش این گونه دستگاه ها باید از بالاترین کیفیت برخوردار باشند. طول عمر و دوام دستگاه نیز از جمله نکاتی است که هنگام خرید باید بدان توجه کرد. در این محصولات ترانزیستورهایی وجود دارد که از سوختگی تصویر ممانعت کرده و میزان تار بودن تصویر را به حداقل می رساند. توجه به میزان انعطاف پذیری نمایشگرهای صنعتی نیز یکی دیگر از نکاتی است که یک خریدار باید به آن توجه داشته باشد. مانیتورهای خانگی را تنها می توان در یک جهت بازنشانی و تنظیم کرد در حالی که نمایشگرهای صنعتی امکان بازنشانی به دو وضعیت افقی و عمودی را دارا می باشند.

امکان استفاده بیست و چهارساعته از دستگاه
هنگام خرید مانیتور صنعتی به این ویژگی باید دقت کرد که آیا امکان استفاده مداوم از دستگاه موجود می باشد یا خیر. این نمایشگرها به گونه ای طراحی شده اند که می توان از آنها در ساعات طولانی و به صورت بیست و چهارساعته استفاده کرد. این مانیتورها هرگز به دلیل استعمال زیاد، دچار داغ شدگی و سوختن صفحه نمایش نمی شوند.
برخورداری از پورت های متنوع در مانیتور صنعتی
در یک مانیتور صنعتی می بایست دستگاه از پورت های متنوعی برخوردار باشد. نمایشگر صنعتی به گونه ای طراحی شده است که می تواند از درگاه های متنوعی حمایت کند. این خصیصه موجب می شود تا نمایش تصاویر و فیلم ها بدون استفاده از مبدل صورت بگیرد.

درجه حفاظت
مانیتور صنعتی از آنجا که در فضاهای عمومی مورد استفاده قرار می گیرند، می بایست در مقابل گرد و غبار و رطوبت محیط مقاوم سازی شده باشند. هر چه درجه حفاظت یا IP دستگاه بالاتر باشد، مقاومت آن در برابر عوامل مخرب مانند گرد و خاک و آب افزایش پیدا می کند. از همین رو مانیتورهای صنعتی را در مکان هایی مانند رستوران ها، مترو، اتاق های کنفرانس و حتی سینماها مورد استفاده قرار می دهند. در حوزه تبلیغات نیز این محصولات، حضور گسترده ای داشته و می توانند جایگزین خوبی برای بنرها و پوسترهای تبلیغاتی به شمار روند. در نسل جدید مانیتورهای صنعتی شاهد تکنولوژی نوظهوری به نام ویدئو وال هستیم که دارای صفحه نمایش بسیار حرفه ای می باشد. چنانچه این وب سایت را دنبال می کنید، درباره این نوع مانیتورها به صورت جداگانه و مبسوط با شما گفتگو خواهیم کرد.
وجه تمایز مانیتور صنعتی با نمایشگرهای خانگی
اگر این متن را با دقت خوانده باشید، به تفاوت های مانیتور صنعتی و مانیتور خانگی پی برده اید. همانطور که از این نوشتار استنباط می شود، برخی از کسب و کارها نیاز مبرم به سیستم های کامپیوتری و نمایشگرهای حرفه ای دارند. استفاده مداوم از مانیتور، برخورداری از درجه حفاظت بالای دستگاه و دیگر ویژگی ها باعث می شود تا بین این نمایشگرها با مانیتورهای خانگی تفاوت فاحشی احساس شود. از همین رو، در سایتهای پزشکی و تحقیقاتی و در بیشتر کارخانجات از مانیتورهای حرفه ای و حتی ویدئو وال استفاده می شود. اگر چه نمایشگرهای صنعتی از قیمت های بالایی برخوردارند اما بسیار مقرون به صرفه بوده و مانع هزینه های مربوط به تعمیرات دستگاه می شوند.